Programok

Kirándulás, túrázás Almáskeresztúron

Kirándulás, túrázás

Itt nem kell órákat autózni és kijelölt túra útvonalat keresnie ahhoz, hogy egy jót kiránduljon, sétáljon. Egy kényelmes cipő és már indulhat is a vendégház mögött található zselici dombokra, ahonnan csodás kilátás nyílik a falura, a közeli erdőre vagy a Porovica-patak völgyére.

Piknik a szabadban

Egy kis erdei séta, majd piknik a szabadban, és egy csokor vadvirág a kedvesnek, igazi romantikát teremthet. A vendégház közelében festői helyek vannak, ahonnan figyelhetjük a naplementét és ehetünk, ihatunk egy jót a szabadban.

Nordic walking

A nordic walking szerelmesei a zselici lankákon is hódolhatnak a sportnak. Aki még nem tudja mi ez, nálunk kipróbálhatja. A speciális botokat mi adjuk hozzá.

Szalonnasütés

Jó időben, télen-nyáron, az egyik legkellemesebb dolog, amikor barátainkkal, családunkkal tehetünk, hogy körbe ülünk egy ropogó tábortüzet, és illatozó szalonnaszeleteket sütünk.

Szarvasbőgés

A szarvasok nászát meglesni és meghallgatni az ősz (szeptember) egyik legérdekesebb programja lehet. A vendégház mögött lévő dombtetőig kell csak mennie, hogy ennek a páratlan eseménynek, a szarvasbőgésnek szem- és fültanúja lehessen.

Szánkózás

A zselici dombok kiváló élményt nyújtanak azoknak, akik imádnak szánkózni.

Gyógyfürdő

A közeli Szigetvár gyógyfürdője messze földön híres vizének gyógyító erejéről. Akár egész napos kellemes kikapcsolódást nyújthat az egész családnak. Bővebben, nyitvatartás »

Szigetvári várlátogatás

Ha ki akarjuk magunkat próbálni végvári vitézként vagy Zrínyi Miklós nyomdokaiba lépnénk, akkor jobb helyszínt a szigetvári várnál keresve se találhatnánk. Vármúzeum látogatás, séta a várfalon, vár körüli parkban vagy a város központjában mind-mind a program része lehetnek. A vár nyitvatartása »

Ibafai pipamúzeum

"Az ibafai papnak fapipája van..." - kezdetű nyelvtörő dalszöveget mindenki ismeri. Most megismerhetik a falut és méltán híres pipamúzeumát is. Nyitvatartás »

Kisvasutazás

Kisvasutazás

Az Almamelléki Erdei Vasút a Zselic dombjai Almamellék, volt MÁV állomás, és Sasrét között működik. A családnak garantáltan élménydús kikapcsolódást nyújt. Menetrend »

Gyűrűfű

A gyűrűfűi ökofalu meglátogatása kellemes és érdekes program lehet. Bővebben »

Sasrét

1,5 km hosszú tanösvény a Sasréti ősbükkösön át vezet. A tanösvény kihelyezett tábláival egyrészt különféle fafajok felismerését szolgálja, másrészt a tanösvényen végighaladva ismerkedhetünk a helyi lágyszárúakkal, az erdő természetes felújulásával. 

Bőszénfai szarvasfarm

Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet. Érdekes kikapcsolódás lehet a család minden tagjának. Bővebben »

Jövőbeni terveink:

Bicikli túra

Tervezzük kerékpáropk beszerzését, melyet vendégeink díjmentesen használhatnak.

Rekreációs- és pihenőpark

A tervek már megvannak egy impozáns pihenő- és rekreációs park kialakítására. 

Kneipp út

A pihenőparkban kerül megvalósításra a Kneipp út kialakítása.

Rekreációs- és pihenőpark