Porovica Vendégház, Almáskeresztúr

"Mindenki teljesítse hazafias kötelességét! Hazafias kötelesség, hogy itthon nyaraljunk! Elvész reánk magyarokra nézve minden fillér amit e címen idegenben költünk el. Azonban nemcsak az itthon nyaralás hazafias kötelesség, hanem az is, hogy az itthon nyaralóknak kényelmet, rendes ellátást és általában olyan feltételeket biztosítsunk, amelyek a kellemes nyaralásnak, pihenésnek elengedhetetlen kellékei."

(Sági Ernő Miklós: A falusi vendéglátás mestersége, 1934)

Porovica Vendégház, Almáskeresztúr

A Porovica vendégház festői környezetben, ahol a Dél-Zselic kezdődik, a Porovica-patak völgyében, az ország egyik legcsendesebb településén, Almáskeresztúron található.

Ha elmenekülne a nagyváros zajától, hátrahagyná a gondokat, a stresszel teli hétköznapokat vagy meg akarja tapasztalni az igazi falusi életérzést, átélni a dédszülők, nagyszülők örökségeként ránk maradt régi falusi életet és mindezt igényesen kialakított környezetben tenné, akkor már nem is kell tovább keresgélnie, mert vendégházunk tökéletes helyszínt biztosít ehhez.

Almáskeresztúr elhelyezkedéséből, adottságaiból következik, hogy az aktív és a passzív kikapcsolódás feltételei is biztosítottak. A település környéke bővelkedik a kiránduló helyekben és a látnivalókban. A közelben egy hangulatos kisváros, termálfürdő, vár, kisvasút, múzeumok, éttermek és kávézók találhatók. Itt nem kell órákat autózni és kijelölt túra útvonalat keresnie ahhoz, hogy egy jót kiránduljon, sétáljon vagy egy kicsit közelebb kerüljön a természethez. Vendégházunk ideális célpontja lehet fiatal pároknak, kisebb-nagyobb családoknak, baráti társaságoknak és az idősebb korosztálynak is. Nézze meg vendégházunkról és környezetéről készült képeket »

Számos programot kínálunk vendégeink részére, így biztosan mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást.

A vendégházunk két különálló egysége, a kisház és a nagyház összesen 9 fő befogadására alkalmas.

Porovica Vendégház, AlmáskeresztúrMindkét házhoz fürdőszoba (a nagyházban mozgáskorlátozottaknak és nehezebben mozgó időseknek kialakított zuhanyzó is van), jól felszerelt, minden igényt kielégítő konyha és étkező tartozik. A vendégház udvarán parkolási lehetőség  biztosított.

A házi kedvencét sem kell otthon hagynia, ha nálunk szeretne megszállni.

A Porovica vendégház egész évben várja a kikapcsolódni vágyó családokat, baráti társaságokat! Tőlünk garantáltan kipihenve és megújulva térhet haza.

A vendégház megálmodásakor fontos célul tűztük ki, hogy amennyire lehetséges a ház visszanyerje eredeti állapotát, kinézetét, ezért korabeli fotókat felkutatva kezdtünk hozzá a tervezéshez és a helyreállításhoz. Nézze meg vendégházunk építését, honnan indultunk, ismerje meg történetünket.